top of page
lettertype lianmie.png

Onze naam

Hoe is de naam Lianmie ontstaan?

Zo'n 40 jaar geleden is het bedrijf ontstaan, 3 personen met een zelfstandige onderneming wilden beginnen in de houtwereld. Er moest bij de oprichting een naam verzonnen worden. Omdat de hoofdoprichter met de achternaam Janssen heette, niet bepaald een onbekende achternaam, wilden ze iets anders. Zo kwamen ze op het idee om de eerste letters van de namen van hun vrouwen te nemen: van Lida de L en I, van Anny de A en N en van Mien de letters M, I en E. Lianmie.

Geschiedenis

Later splitste het bedrijf op. Dhr. Janssen zette het bedrijf voort en maakte een groei door in diverse richtingen van de houtsector. In de bosbouw bijvoorbeeld wordt hout gekapt en gezaagd om aan de papierindustrie te leveren. Maar tijdens de regenperiode was het vaak geen prettige bedoeling en zo werden maatregelen genomen om tijdens de regen periode toch productief te kunnen zijn.

 

In de houtzagerij werden plannen ondernomen om bepaalde dingen te vervaardigen. Ook kwam zoon Erik Janssen in het bedrijf  meewerken. Vanaf 1991 werd hij deel van de vof en op dat moment werden er veel pallets gemaakt voor de steenfabrieken. Ze ging bekijken of ze de hoeveelheid pallets ergens anders konden laten maken. In Polen werd via kennissen een goede basis gevonden om de pallets vanuit daar te importeren. Tot op heden hebben wij diverse zagerijen op kunnen zetten die de hoeveelheid pallets kunnen maken en leveren.

 

Later werden de werkzaamheden zo gedaan dat de zware tijden in de bossen plaats gingen maken voor meer binnenwerk in de werkplaats. Er werd begonnen met het creëren van bijvoorbeeld: tuinhuizen, overkappingen, tuindecoraties, dierenverblijven en ga zo maar door. Alles werd met de klant besproken en op maat gemaakt. Tot op heden nu nog.                     

  

Na wat investeringen werden allerlei houtproducten vervaardigd. De pallet industrie werd aan de kant gezet om zich nog meer in te zetten voor maatwerk, wat nu later de hoofdtak van onze nu bestaande bedrijf is.

Elektrische zaag
WP_001645.jpg

Overname

21-01-2014

Maar toen gebeurde er iets. Op 21-01-2014 ging ons bedrijf in vlammen op. Dat was een zware slag voor het bedrijf maar, we zijn er toch in geslaagd om het door te zetten tot wat het nu geworden is! Inmiddels is Dhr Janssen uit de zaak gegaan en hebben Erik en Lenny Janssen de zaak volledig overgenomen. Samen willen ze graag voor de klanten klaar staan om hun van dienst te zijn.

bottom of page